tiistai 15. huhtikuuta 2014

Shopping, Two Country Dinners, Two Concerts, New Host Family

Moikka vaan!
Pahoitteluni taas postailutauosta. Yritän nyt ryhdistäytyä ja postailla viikottain. Tästä ei saa tulla tapaa :D

No mutta siis kuitenkin, minähän siis muutin uuteen perheeseen tuon Washington D.C:n reissun jälkeen. Uuteen perheeseen kuuluu, äiti, isä, pikkuveli(12), sisko(16) ja isoveli(18, joka ei kuitenkaan asu enään kotona). Tämä uusi talo on noin 200 metrin päässä, jos sitäkään vähää, minun edellisen host perheen talosta, joten kauas ei tarvinnut muuttaa. Tullaan hyvin juttuun uuden host perheen jäsenien kanssa ja kaikki on sujunut oikein hyvin. Tuo mun host sisko Ally on ensi vuonna lähdössä vaihto-oppilaaksi Rotareitten kautta Meksikoon. On ihan mahtavaa seurata kaikkia mitä hänellä on tapahtumaisillaan, kaupunkitiedon saaminen, host perheen yhteydenotto yms. , kun itse vieläkin muistissa nuo kaikki jännityksen hetket viime vuodelta.
Juu... on tuota tavaraa vähän kerääntynyt...:D
Uusi koti
Muuttoviikko oli myös koulusta vapaata, koska oli kevätloma. Pääasiassa hengailin kotona host siskon kanssa ja purkasin tavaroita. Ai niin, ja käytiinhän me vähän host äidin ja siskon kanssa kiertelemässä kirpputoreilla!
USA:n kirpparit- paljon parempia kuin Suomessa, hyvin organisoituja ja paljon valikoimaa nuorten vaatteissa
Mutta kävin myös shoppailemassa mun ekan perheen host siskon Lauren ja hänen suomalaisen kaverin kanssa, joka tuli tapaamaan häntä tänne Oregoniin.(Lauren oli siis vaihto-oppilaana Suomessa viime vuonna).

Lauren ja Pauliina

Mongolialaisessa ravintolassa


Seuraavalla viikolla oli taas koulua. Kouluun on oikeastaan nykyään tosi hauskaa mennä, koska mulla on ihan huippu aineita. Tanssissa olen oppinut jo afrikkalaista tanssia, step-tanssia, maori-tanssia jne. Puutöissä tehdään parhaillaan linnunpönttöä ja teatterissa on meneillään tunteellista runonlausuntaa.  Kuorossa laulellaan Soud Of Music:in sävelin.

Meidän Rotary piiri (alue, johon kuuluu noin puolet Oregonista) järjestää vaihto-oppilaille niin kutsutut "Maa illalliset", jonne vaihto-oppilaat edellisiltä vuosilta, parhaillaan noista maista olevat vaihtarit ja noihin maihin ensi vuonna menevät vaihtarit osallistuvat ja kokkailevat oman maansa ruokaa. Koska host siskoni Ally on menossa Meksikoon, sain osallistua tuohon Latinalaisen Amerikan Maa illalliseen. Ja aivan huippu hyvää ruokaahan siellä oli!

Käytiin myös samaisena päivänä host vanhempien kanssa kiertelemässä vähän antiikkikauppoja.

Vaihtarit Chilestä ja Argentiinasta

Vaihtarit menossa Brasiliaan, Meksikoon ja Peruun
Meksikolaista jälkiruokaa
Carolina ja minä
Antiikkikaupoilla
 Seuraavalla viikolla (eli viime viikolla) menin mun viime host perheen host äidin Francinen kanssa Oregonin Sinfonian konserttiin. Todella hyvä konsertti ja tein myös hienon musiikkilöydön, virolainen säveltäjä Arvo Pärt. Aivan upeaa musiikkia!


Viime viikonloppuna oli siis luvassa mun oma "Maa illallinen", johon kuuluivat Suomi, Tanska ja Venäjä. Illallis paikka oli kolmen tunnin ajomatkan päässä, aivan Oregonin ja Washingtonin rajalla, ja maisemat tuolla olivat upeat! Lauantai päivä sujui hauskassa seurassa kokaten ja jutustellen. Suomen menuun kuului Lohikeitto, Makaronilaatikko, Ruisleipä, Pulla ja Mustikkakukko. Ja kaikki onnistuivat täydellisesti!
Denis(Venäjä)
Alexis (Suomeen ensi vuonna menossa)

Juho&Suomalaista keskittymiskykyä
Maisemat kokkauspaikalta
Työn touhussa

Pulla pitko
Venäläisiä teeleipiä

Mustikkakukko

Makaronilaatikko, taisivat tykätä kun ei paljon jäänyt jäljelle :D

Alexis&Juho
Upea auringonlasku
Tanskalainen Nana innoissaan
Karina (viime vuonna vaihtarina Suomessa) ja minä
Alexis ja minä
Karina&Lauren (viime vuonna Suomessa) ja Kaitlyn&Jacob (viime vuonna Tanskassa)
Oregon, USA:n oma paratiisi
Sunnuntai päivänä sitten lähdettiin ajelemaan takaisin kotiinpäin. Minä kuitenkin jäin kyydistä pois Portlandissa, koska illalla oli luvassa konsertti, joihin menin edellisen host perheeni kanssa. Ennen konserttia harjoitin (vaihteen vuoksi :D) hieman shoppailutaitojani. Mutta tuo konsertti, oli ehkä paras, jossa olen koskaan ollut. Kyseessä oli siis Oregon Sinfonian, Pink Martini-nimisen yhtyeen (Jazz, maailman musiikki yms.) ja Von Trapps Children-acapella yhtyeen (Sound Of Music näyttelijöiden lapsenlapset) yhteiskonsertti. Aivan upeaa upeampaa musiikkia, ei voi muuta sanoa!


Näkemiin/Goodbye/Farvel/до свидания,

Veera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti