keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Thanksgiving&Black Friday&Finnish meal&2nd Host Family

Moikkamoi!
Asiat on paremmin kuin hyvin, nautin mun elämästä täällä ihan täysillä. Ohjelmaa löytyy ihan joka minuutille, mutta hyvä niin, nimittäin en halua tuhlata yhtäkään sekuntia mun vaihtovuodesta!

Viime viikollahan oli siis Thanksgiving viikkoja meillä oli vain 2 päivää koulua, maanantai ja tiistai. Keskiviikkona sainkin sitten nukkua pitkään ja iltapäivällä lähdettiin mun host siskon Laurenin kanssa metsästämään tarvikkeita meidän suomalaiselle aterialle. Ruisjauhot löytyivätkin melko helposti, mutta mustaherukkamehua glögiä varten jouduttiin metsästämään oikein olan takaa, mutta löydettiin onneksi yhdestä eko-kaupasta. Illalla mentiin koko host-perheen kanssa läheiselle kasinolle syömään, isoon seisovaan pöytään, lähes samanlainen kuin Ruotsin laivalla ja oli kyllä hyvää!Torstaina olikin sitten se oikea Kiitospäivä. Lähdettiin siinä keskipäivän paikkeilla host äidin siskolle perinteiselle Kiitospäivä lounaalle. Oli kallukaa (sori en saanut kuvaa koko kalkkunasta, olin liian hidas :D), laatikoita ja monenlaisia piirakoita. Lemppari oli pekaanipähkinä piirakka. Lounaan jälkeen pelailtiin lautapelejä ja illalla lähdettiin elokuviin katsomaan uusin Nälkäpeli-elokuva. Oli kyllä tosi  mukava päivä!


Minä poseeraamassa leffateatterin punaisella matolla :D

Enpä ole ennen ollut leffateatterissa missä voi henkilökohtaisesti tilata ruokaa ja juomaa!
Perjantaina host-sisko tuli klo 7 aamulla herättämään mut ja kysyi haluanko lähteä Black Friday shoppingille. Black Friday on siis iso alennusmyynti ja kyllähän lähin ja tavaroita tarttuikin mukaan. Yhtään vaatetta en ostanut, koska jonot sovitukseen ja kassalle olivat niin pitkät, mutta mukaan tarttui mm. koruja, uusi hiiri, uusi muistikortti, pari levyä ja joitain tuliaisiakin ;)
Ostokset (miinus tuliaiset)
Lauantaina tehtiin host-siskon Laurenin kanssa suomalainen ateria ja menu sisälsi glögiä, karjalanpiirakoita ja mansikkarahkaa. Kaikki onnistuivat hyvin vaikkakin joitakin aineksia jouduttiin kuten maitorahka kreikkalaisella jogurtilla, koska täällähän ei ole maitorahkaa. Mutta host-perhe tykkäsi ja minä myös :D
Lauren rypyttämässä karjalanpiirakoita

Ja tulihan niistä hyviä!

Mansikkarahka, glögi ja karjalanpiirakat
Sunnuntaina menin aamulla kirkkoon ja päivällä lepäilin ja katsoin elokuvaa host perheen kanssa.
Maanataina koulun jälkeen menin sitten pakkailemaan, koska luvassahan oli perheenvaihto. Meillä Rotary vaihtareillahan on yleensä 2-4 perhettä, itsellä näillä näkymin 3. Muutto tuntui tietenkin hieman surulliselta, mutta mun uusi host perhe on tosi mukava, siihen kuuluu äiti Francine ja isä Lane ja heidän lapsensa ovat jo muuttaneet pois kotoa. Asutaan alle kilsan päässä koulusta, joten kävelen joka päivä kouluun. Kuvia saatte ensi viikolla :)

Täälläkin on jo alkanut ilmat kylmenemään, yöllä on aina pakkasta ja päivällä 0-5 astetta. Lunta ei kyllä vielä ole :(

Tämä tältä erää,
Veera

2 kommenttia:

 1. oijoi, ihan kateus iskee kaikesta kiitospäiväruoasta !! :-D
  ja näen the scriptin levyn, hienoa !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, no olikin kyllä ihan mahtavaa ruokaa! :) Ja juu the script sieltä mukaan tarttui :)

   Poista