sunnuntai 8. syyskuuta 2013

First school week is over

Moikka vaan!
Keskiviikkona mulla oli siis eka koulupäivä. Mentiin kouluun mun host siskon Laurenin kyydillä ja käytävät oli ihan täynnä ihmisiä. Meidän kouluhan on siis ihan normaalin kokonen high school, noin 1200 oppilasta. Mutta tällaiselle neljänsadan lukion kasvatille tuo tuntuu kyllä aikalailla valtavalta! :)

Ekana päivänä mulla oli mun kaikkia aineita ja tunnit kestivät 45 minuuttia. Normaalisti meidän tunnit on maanantaisin 45 minuuttia ja muina päivinä 75 minuuttia. 

Ja olihan se koulu aivan erilaista täällä kuin Suomessa. Pääasiassa musta tuntui kun olisin palannut takaisin yläasteelle. Oppilaat mölysivät tunneilla, jauhoivat purkkaa, opettaja joutui moneen otteeseen siirtämään oppilaan luokan ulkopuolelle, oppitunnin aiheita käytiin läpi TODELLA hitaasti jne. Mutta ei kaikki aineet silti helppoja olleet. Erityisesti matikassa ja enkussa mulla oli vaikeuksia, koska oli niin paljon uusia sanoja. Onneksi nuo opettajat kuitenkin ymmärtävät, että olen vaihtari ja auttavat minua aina jos tarvitsen apua.

Erityisesti tykkäsin orksterista ja keramiikasta. Olen siis meidän koulun tasokkaimmassa orkesterissa, Wind Ensemblessä. Meitä siinä suhteellisen vähän, ehkä noin 15 soittajaa. Meidän biisit on melko vaikeita, mutta ei se mitään, harjoitus tekee mestarin. :)
Keramiikassa meillä on yhteensä kuusi työtä, tällä hetkellä tehdään savesta sellaisia kukkopillin tapaisia juttuja :)

Mulla on siis oma lokero tuolla koulussa, joka avataan sellaisin kuusinumeroisen koodin avulla. Ensimmäisenä kahtena päivänä en saanut sitä millään auki, mutta nyt olen onneksi oppinut oikean tekniikan.

Meidän lounas on 30-45 minuuttia, päivästä riippuen. Koulusta on mahdollisuus ostaa lounasta, mutta se on melko kallista, joten otan aina omat eväät mukaan. Lounasta olen syönyt mun maastojuoksukavereitten kanssa ja sitten tanskalaisen vaihtarin Carolinen kanssa. Meisän koulussa on yhteensä 8 vaihtaria. Minä, kaksi tanskalaista tyttöä, thaimaalainen tyttö, espanjalainen tyttö, japanilainen tyttö, norjalinen poika ja saksalainen poika. Mulla ei valitettavasti ole yhtään kuvia koulusta kun en ole ottanut kameraa mukaan.

Koulun jälkeen mulla on ollut joka päivä 2,5 tunnin maastojuoksu harkat, paitsi perjantaina meillä oli poikkeuksellisesti aamuharkat klo 6 aamulla.

Lauantaina meillä oli taas maastojuoksukisat. Ne pidettiin Tillamook nimisessä kaupungissa, noin 2 tunnin ajomatkan päässä Dallasista. Luvassa oli todella haastava rata, mutajuoksua, joen ylitys kahdesti ja vuoren päälle ja takaisin juoksu. Rankkaa oli, mutta samalla tosi hauskaa! Kilpailun jälkeen mentiin vielä kierimään mutaan ja sen jälkeen uimaan jokeen. Oli aivan mahtava päivä! :)

Catherine, Joshua, Scotty, minä

Mutajuoksua

Minä, Anne, Catherine
Ensi viikolla tiedossa siis koulua ja maastojuoksua! Eip mulla muuta, moimoi! :)

Veera2 kommenttia:

 1. Rok !

  Hyvä että koulu maistuu.
  Mukavaa (?) ettei koulussa ainakaan jäykistellä.
  Opetetaanko koulussa jotain esiintymis- ja puhetaitoa tms ?
  Meinaan, kaikki yli kolmevuotiaat amerikalaiset antaa aina tv:ssä niin älyttömän amazing-hienoja lausuntoja asiasta kuin asiasta.

  Ja tuuttaat orkassa , yllätys yllätys, heh ! Keep on rockin' !
  There's no business like show business !

  Noi juoksulenkit on kyllä aikamoisia.
  Toisaalta jenkkiherkut on niiiiin syötävän hyvän näköisiä (eli siis kaloripommeja) että hyvä en on eksösaisssii !

  Rok from Hienola

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Ja kyllä koulu maistuukin vaikka erilaista on kieltämättä! Ja ei ainakaan tietääkseni opeteta mitään puhetaitoa, mutta enkun tunneilla kyllä ajoittain jokainen joutuu pitämään puheen jos toisenkin :D

   Ja orkesterin ylpeä jäsen totta tosiaan olen, samalla linjallahan sitä pitää jatkaa täällä maailman toisella puolen! :D

   Ja juu onhan nuo maastojuoksu lenkit suhteellisen pitkiä ja rankkoja, mutta positiivisella mielellä mennään eteenpäin! :)

   Poista